Blogg

Vi tror på en ljus framtid för trä

Med sommaren i antågande vill jag passa på att skicka en varm och hjärtlig hälsning. Jag och mina kollegor på Valutec hoppas att ni får tid att njuta av en sommar fylld med avkoppling och glädje tillsammans med nära och kära.

Det är ingen hemlighet att vi lever i en föränderlig värld där marknaden ständigt utmanar oss. Det senaste året har inte varit något undantag med stora prisrörelser och ett inbromsat byggande på många marknader. Trots utmaningarna är det viktigt att påminna oss själva om det värdefulla och tidlösa i vårt arbete med trä som material.

Trä har genom historien varit en central byggsten för mänskligheten och vi ser ljust på framtiden för trä som material. Inte bara för att det är en förnybar resurs som kan förädlas med låg miljöpåverkan. Utan också för att det är ett material som står för flexibilitet och naturlig estetik. Det gör att träbaserade produkter får en allt starkare position inom både bygg- och designindustrin där det är kvaliteter som värdesätts allt högre.

För att klara omställningen till ett mer hållbart samhälle kräver FN:s globala mål ett byggande med ett betydligt lägre klimatavtryck. Det bästa och effektivaste sättet att uppnå det är att bygga mer i trä. Att det går att bygga stort och högt med trä visar också en rad större projekt där industrin flyttat fram gränserna, inte minst tack vare ökad kompetens inom stomsystem i KL-trä och limträ.   

Vi på Valutec är stolta över att vara en del av sågverksindustrin. Vi strävar alltid efter att erbjuda marknadens bästa virkestorkar. För oss innebär det att utveckla virkestorkar som både hjälper er att uppnå överlägsna kvalitetsresultat och som effektiviserar er verksamhet. Vår passion och nyfikenhet för innovation och teknologi driver oss att fortsätta utveckla våra produkter för att möta era specifika behov och förbli en pålitlig partner i er framgång.

Under sommarmånaderna uppmanar vi er att ta en stund för att njuta av naturen. Låt er inspireras av träden som sträcker sig mot himlen och påminn er själva om den fantastiska resurs som ni arbetar med varje dag. Och när hösten kommer står vi vid er sida i nästa steg av er framgångsrika resa.

Tack för ert förtroende och ett gott samarbete. Vi ser fram emot att fortsätta växa tillsammans och skapa en ljus framtid för träindustrin.

Med vänliga hälsningar,
Robert Larsson, VD Valutec

Kontaktpersoner

Dela på facebook