Nyhet

Bekanta dig med Valutecs nya femma!

En positiv konjunktur tillsammans med en ökad efterfrågan av Valutecs virkestorkar från både svenska och internationella kunder innebär att Valutecs Skellefteåkontor utökat sin personalstyrka med hela fem personer under andra delen av 2017.

– För att vi ska kunna möta marknadens efterfrågan och samtidigt ha resurser till att fortsätta utveckla virkestorkningen var det en förutsättning att utöka personalstyrkan. När det sen visade sig att det fanns en stabil och kompetent femma som ville arbeta hos oss var det bara att erbjuda dem kontrakt, säger Robert Larsson VD Valutec.

Caroline Lohman är det senaste tillskottet på Valutecs växande konstruktionsavdelning. Hon ansluter direkt från Karlstads Universitet där hon gått en utbildning till maskiningenjör med inriktning på innovationsteknik och design. Med sina 23 år är hon också företagets yngsta medarbetare.
– Det var många jag läste med som valde att åka ut och resa och tänker börja jobba först om några år. Eller som sett till att resa innan de började utbilda sig. Men jag har inte riktigt haft behov att göra på det sättet, menar Caroline som därmed är exemplarisk i en tid när allt fler ekonomer varnar för effekterna på samhällsekonomin när ungdomstiden utökas till att allt oftare inkludera övervintrade 30-plussare.


Thomas Alm
är ny elkonstruktör på Valutec. Han kommer senast från jobbet som verksamhetschef på Elteknik i Piteå, ett företag med  en handfull anställda. Före det servade han hissar och fordonstvättar. Dessutom har han hunnit med jobb i rederibranschen, där han jobbat med inköp till fartygsflottan och jobb inom elsidan hos Ahlsell.
– Jag har väl ganska bra koll på elmaterial, säger Thomas, vilket nog får ses som ett understatement.


Sedan en tid tillbaka arbetar Patrik Selin som driftsättare hos Valutec. Han kommer med lång och gedigen bakgrund som tekniker och servicerådgivare på Norrlands Bil i Skellefteå. På många sätt är det en ny värld som Patrik nu klivit in i. Det är svårt att komma ifrån att det är stora skillnader mellan bilar och virkestorkar.
– Samtidigt har jag upptäckt att jag kunnat överföra mycket av mina kunskaper i mekanik och elektronik i min nya roll. En annan likhet mellan jobben är att jag får ha mycket kundkontakt och det trivs jag riktigt bra med.


Daniel Lind
jobbar sen några veckor tillbaka på Valutec med lager och logistik. Innan det chefade han på lagret på Bygma i Skellefteå.
– Jag är en vän av ordning och ser fram emot att arbeta med lager- och logistikfrågor hos Valutec säger Daniel.
Nämnas ska också att Daniel är måg till Valutecs projektledare, och AIKs gamle storback, Robert Öhman och när han rekommenderade Daniel att söka tjänsten vågade han knappast säga nej.


Färskaste tillskottet vid Valutecs Skellefteåkontor är nye projektledaren Peter Johansson. Han kommer senast från Ursvikens Mekaniska där han var eftermarknadschef. Han tillträdde sin roll den första februari men trots att han bara har några få dagar på jobbet är han ändå ett bekant ansikte för många på Valutec då han innan Ursviken var VD hos en av Valutecs största underleverantörer, NMV  i Luleå.
– Genom åren har jag haft mycket kontakt med Valutec och alltid imponerats över hur professionella de varit och hur de lyckats etablera sig som världsledande inom virkestorkning. Därför blev jag också extra smickrad när de erbjöd mig jobbet som projektledare, säger Peter.


*På bilden syns även Valutecs OY senaste tillskott projektledaren Arto Näkki.

 

 

Kontaktpersoner

Dela på facebook