Nyhet

Hektisk start på 2018

Vad har svenska Setra Nyby, ATA Sandsjöfors, Hilmer Andersson, österrikiska Hasslacher Norica Timber, tyska Robeta och norska Moelven Numedal gemensamt?
Jo, de har alla investerat i virkestorkar från Valutec under årets sista kvartal.

Räkna med att det kommer att bli hektiskt på Valutecs produktionsavdelning i början på nästa år. Sex kunder har investerat i virkestorkar under det sista kvartalet 2017 och försäljningschefen Jon Lindberg hoppas hinna göra klart med ytterligare några affärer innan året är slut.
– Jag har varit med länge i branschen och tror aldrig jag upplevt samma tryck som nu, säger Jon.

Det är ett resultat av att flera i sig enskilt positiva faktorer för sågverken har sammanfallit. USA:s kraftigt ökade import av sågade trävaror och ett ökat byggande i hela Europa har skapat ett positivt marknadsklimat. Detta tillsammans med
relativt låga timmerpriser, bra virkespriser och större efterfrågan på nedtorkade produkter gör att svenska sågverk räknar med högre produktion den närmaste tiden. En starkt bidragande faktor som bidragit till en ökad försäljning det senaste året är det ökade användandet av Limträ och korslimmat trä. Det har medfört att det finns ett helt annat kvalitetstänk och värde i att torka bräder, säger Jon.

För Valutecs produktionschef Andreas Lövgren är det bråda dagar. Det är mycket pusslande och logistik för att få ihop alla tidplaner.
– Alla kunder vill så klart få sin tork levererad så fort som möjligt och vi göra allt vi kan för att tillgodo se deras önskemål. Att jobba med många projekt samtidigt med tighta tidsplaner kommer att bli en utmaning. Organisationen kommer att sättas på prov och kommer att få effektivisera sitt arbetssätt. Vi har erfarna projektledare och kompetenta montageteam så jag känner mig trygg i att vi kommer att kunna hantera det ökade trycket på ett bra sätt. Däremot är jag orolig över hur den ökade arbetsbördan kommer att påverka min Vasaloppssatsning!

Hilmer Andersson och Moelven Numedal har valt att investera i två kammartorkar vardera medan Hasslacher, Robeta, ATA Sandsjöfors och Setra Nyby samtliga investerat i en kanaltork.

Kontaktpersoner

Dela på facebook