Nyhet

Mot ljusare tider

Nu lägger vi på Valutec snart ytterligare ett verksamhetsår till handlingarna. Marknaden under 2016 har varit lite avtagande men nu ser vi ut att gå mot ljusare tider. 

Jag tror och hoppas att denna trend håller i sig ett par år, och spår en kulmen någonstans under 2018-2019. Vi kan konstatera att sättet att torka virke fortsätter utvecklas. Våra TC-kanaltorkar har under året tagit sig in på nya marknader, samtidigt som de fortsätter vinna marknadsandelar där de länge varit etablerade. Allt fler väljer också vårt styrsystem Valmatics.

Under året har vi drivit flera parallella samarbeten med både sågverk och akademin. Strategin med samarbetsprojekt har varit framgångsrik inte minst på grund av värdefulla åsikter och önskemål från våra kunder och användare. Det krävs förstås tålamod för att etablera nya lösningar på marknaden men när sågverk sedan väljer dem, är det ett fint kvitto på att vi gjort något som är bra för trä.

Vi kommer att fortsätta driva utvecklingen framåt för att göra trä till ett ännu konkurrenskraftigare material. Det är en utmaning som handlar om att ständigt ifrågasätta dagsläget och ständigt vässa våra produkters samverkan med vår processoptimering. Några exempel på hur vi arbetar för att förbättra våra produkter ytterligare kommer vi att berätta om i nästa nyhetsbrev, då vi fokuserar på forskning och utveckling. Det finns många spännande nya idéer på väg ut, så missa inte det!

Med önskningar om en riktigt god jul och ett gott nytt år,

Robert Larsson

VD, Valutec

Dela på facebook