Nyhet

Ny chefstrio hos Valutec

Den 1 april klev tre erfarna medarbetare in i nya roller som chefer hos Valutec. Det handlar om Joakim Berglund som blir försäljningschef, Rickard Larsson som blir teknisk chef och Jens Karlsson som kommer att leda den nya avdelningen El & Driftsättning.
– De har bra erfarenhet och kommer att bidra till vår fortsatta utveckling. Vi fortsätter bygga vidare på ett riktigt bra team för att att utveckla långsiktiga och starka relationer med sågverken, säger Valutecs vd Robert Larsson.

Joakim Berglund har under sina 11 år på Valutec arbetat som säljare inriktad på eftermarknaden. Han ser fram emot att kliva in i sin nya roll.
– Jag är hedrad att få frågan och ser fram emot att köra i gång på allvar. Som alltid i sågverksvärlden är marknaden föränderlig. För oss handlar det alltid om att möta och hantera frågeställningar som kan hjälpa dem framåt både direkt och över tid. Då behövs ett starkt helhetserbjudande och det har vi på Valutec.

Ny teknisk chef är Rikard Larsson, som kommer från en roll som projektledare. Han är en riktig veteran med erfarenhet redan från tiden då ABB hade en egen division för virkestorkning, där han arbetat sedan 1994. Efter ett flertal år hos andra arbetsgivare valde han att återvända till Valutec för två år sedan. Rickard blir chef över en avdelning som gjort sig känd för stor kunskap inom hållbar och robust konstruktion och lösningar som bidrar till virkestorkar som håller länge.

Jens Karlsson, har arbetat som elkonstruktör och blir chef på en ny avdelning hos Valutec som fokuserar på just el och driftsättning.
– Vi växer och får allt fler kundförtroenden. Då behöver vi också utveckla vår organisation. Vi på Valutec är kända för att hålla det vi lovar och en del av det är att vi varit väldigt bra på att planera och genomföra allt som handlar om elarbeten och driftsättningar. Med många parallella projekt vill vi dels säkerställa att vi fortsätter hålla den höga standard som våra kunder väntar sig, dels hitta sätt att utvecklas och bli ännu bättre, säger Robert Larsson.  

Joakim efterträder Jon Lindberg medan Rikard tar över efter Ulf Wikberg. Båda kommer att stanna kvar på Valutec fram till sommaren för att bidra till en smidig överlämning för sina efterträdare. Därefter kommer de att inleda ett liv som pensionärer.
– Både Ulf och Jon har haft stora roller i Valutecs framgångar. Ulf med sin höga tekniska kompetens och noggrannhet och Jon med sin förmåga att lyssna på och möta behoven hos kunderna på sågverken. Det har varit en riktig förmån att få jobba med två duktiga och drivna personer, förklarar Robert Larsson på Valutec.

Dela på facebook