Nyhet

Valutec rekryterar ny femma!

En positiv konjunktur och ett ökat användande av trä har resulterat i en ökad efterfrågan av Valutecs virkestorkar från Skandinaviska, Centraleuropeiska och Nordamerikanska kunder. Det har i sin tur inneburit att Valutecs Skellefteåkontor utökat sin personalstyrka med hela fem personer under 2021.

– För att vi ska kunna möta marknadens efterfrågan och samtidigt ha resurser till att fortsätta utveckla virkestorkningen var det en förutsättning att utöka personalstyrkan. Träindustrin har en viktig roll i omställningen till ett hållbart samhälle. Det gör det enklare att rekrytera eftersom många vill vara med och bidra. När det visade sig att det fanns en stabil och kompetent femma som ville arbeta hos oss var det bara att erbjuda dem kontrakt, säger Robert Larsson VD Valutec.

Burträsksonen Simon Söderström är det senaste tillskottet vid Valutecs växande konstruktionsavdelning. Han anslöt direkt från Karlstads Universitet där han utbildat sig till maskiningenjör med inriktning mot konstruktion. Redan under utbildningen lärde Simon känna Valutec när han gjorde sitt examensjobb på företaget.
– Valutec är det perfekta företaget för mig. Det är en liten organisation, på en internationell marknad, med en tekniskt avancerad produkt där man får vara med i alla delar av konstruktionsprocessen. På så sätt utvecklas och lär man sig hela tiden.

Peter Lindmark jobbar sen en tid tillbaka på Valutec med lager och logistik. Innan det hade han många år bakom sig i plastbranschen. Senast från PTC i Kåge men även tidigare som montageledare hos Daco.  
– Jag hade varit i plastbranschen i hela mitt liv och kände att det var dags att pröva något nytt.

Nämnas ska att Peter är granne till Valutecs lager- och logistikveteran Stefan Linder. När han rekommenderade Peter att söka tjänsten vågade han knappast säga nej.

Ny projektledare sedan en tid tillbaka är Rickard Larsson, eller rättare sagt nygammal projektledare.  Rickard återvänder nämligen till Valutec efter en tolv års paus. Faktum är att Rickard redan arbetat 14 år i virkestorkbranschen. Först 11 år hos ABB och mellan 2007–2010 som projektledare hos Valutec. Under sin paus har Rickard bland annat jobbat på Ambra och varit VD/delägare på Wima Plåt.

– Det har varit lärorikt och nyttigt att göra något annat, men samtidigt har jag alltid saknat Valutec. Jag hade precis sålt min del i Wima Plåt när möjligheten att återvända till Valutec dök upp. Det var som man brukar säga perfekt tajming.

Matilda Glaas är ny ekonom på Valutec. Hon kommer senast från jobbet som redovisningskonsult på EY i Skellefteå där hon bland annat hade Valutec som kund.
– Jag imponerades alltid av vilket välskött företag Valutec var och vilken god stämning man hade på arbetsplatsen. Sen bidrar Valutecs produkter till ett ökat användande av trä, vilket är en förutsättning för den gröna omställningen. Därför var det inget att tveka på när möjligheten att jobba hos Valutec dök upp!

Färskaste tillskottet vid Valutecs Skellefteåkontor är nye inköparen Tobias Nilsson. Han kommer senast från en roll som inköpare hos Skellefteå Rostfria.
– Efter tio bra år på Rostfria kände jag att det var dags att pröva något nytt. Det känns kul och inspirerande hos Valutec där jag får möjlighet att jobba med kunder och leverantörer från hela världen.  

Trots att Valutec precis rekryterat en komplett femma är man inte färdiga. Just nu letar man efter en IT-supporttekniker till kontoret i Skellefteå och någon som kan driva företagets verksamhet i Nordamerika. Mer om tjänsterna läser du här>>

 

Kontaktpersoner

Dela på facebook